„Evanescențele”… reminiscente ale lui Eugen D. Popin. La apariția unui nou volum de poezii

Gogea's Blog

Cu bucurie anunț, și pe Gogea’s Blog, apariția unui nou volum de poezii al poetului Eugen D. Popin, prietenul și mein Herausgeber und verantwortlicher Redakteur, la revista ALTERNANȚE. Editura Limes, fondată și condusă de un alt important poet al generației noastre, prieten al nostru de multă vreme, Mircea Petean, fixează grafic cu o eleganță consonantă sugestia de fundal a poemelor, grație graficienei Oana Stepan. Cartea are toată acoperirea în „aurul” cuvintelor pentru a fi fost inclusă în „Colecția Magister”.

*

*

       Mereu de „veghe”, la liniștea „sufletelor îngenuncheate”, poetul descifrează în „vitralii” și în „paginile/celor uitați/sau [care] ne sunt/în preajmă” „epifaniile” „evanescente” ale „ființei cea de pretutindeni”. În „murmurul kaddishului” își găsesc refugiul „iubirea/fidelitatea/memoriei”. Descrie „linia/care/ne desparte/de propria/noastră/umbră”.

Eugen D. Popin este un poet inspirat, „reminiscențe” din Cartea Sfîntă licăresc fosforescent în sintaxa austeră a poeziilor lui. Motto-ul cărții, extras din Novalis –…

Vezi articolul original 246 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s