Zilele Centrului de Cultură GEORGE APOSTU

Centrul de Cultură George Apostu organizează joi și vineri, 9-10 mai 2019, cea de a XXIV-a ediție a proiectului cultural ZILELE CENTRULUI GEORGE APOSTU.

Manifestările culturale vor debuta în după-amiaza zilei de joi, 9 mai – ora 17.00, la Teatrul Municipal Bacovia, cu Spectacolul Cărții: S.G.L.L – Sādegh Hedāyat, Editura Limes, 2018 – traducere din limba persană, cuvânt-înainte, note și comentarii de Prof.dr. Gheorghe Iorga. Despre carte și autor vor vorbi Adrian Jicu, Marius Manta și Gheorghe Geo Popa.

În cadrul manifestării ZILELE CENTRULUI GEORGE APOSTU publicul va fi invitat într-o călătorie muzicală alături de Cvartetul Consonanțe care, împreună cu soprana Gabriela Iștoc, va interpreta selecții din arii celebre de operă și un variat repertoriu de muzică de cameră.

În ziua de 10 mai – ora 17.00 Centrul de Cultură George Apostu vă invită la conferința susținută de Acad. Alexandru Boboc cu titlul Eminescu și cultura europeană.

Evenimentul va continua cu Spectacolul Cărții: Amanta mea Thalia – Mircea M. Ionescu, Editura Palimpsest, 2019. Despre carte și autor va vorbi Ion Fercu.

Manifestările culturale vor continua cu expoziția de pictură Lumea lui Mac ce va fi prezentată de criticul de artă Pavel Șușară. Cu această ocazie, va avea loc lansarea albumului de artă al artistului Dumitru Macovei, editat cu sprijinul Municipiului Bacău și lansarea revistei VITRALIU, numărul 50, dedicat Centenarului Marii Uniri. Semnăturile unor nume de prestigiu național și internațional ale Academiei Române, ale unor scriitori și oameni de cultură de renume, precum și a unui mare număr de cadre universitare, poeți consacrați și debutanți vin să sporească importanța acestei reviste pentru comunitatea locală și națională.

Programul cultural pentru anul 2019 al Centrului de Cultură GEORGE APOSTU se desfășoară sub genericul Identitate, alteritate, spirit european.

© Centrul de Cultură GEORGE APOSTU, 25.04.2019

 

Semnatura Ioana-page-001

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s